TUI Magyarország ajánlata

Mauritius

tui-live happy logo

Az Indiai-óceán smaragdzöld szigete: Mauritius

Közvetlen járat Bécs és Mauritius között a TUI-nál

A 2024/25-ös téli szezonra már foglalhatók a helyek a TUI-nál az Austrian Airlines közvetlen járataira bécsi indulással!

 

Austrian Airlines

Utazás az Austrian Airlines közvetlen járatával.

VIE‐MRU járatnap: kedd, csütörtök, szombat (érkezés másnap)
MRU‐VIE járatnap: szerda, péntek, vasárnap

Mauritius szigete az Indiai-óceán habjai között, Madagaszkártól kb. 900 kilométerre fekszik. Két nagyobb és több apró szigetből áll. A főváros és legnagyobb város, Port Louis Mauritiuson, a fő szigeten található, ahol a lakosság nagy része koncentrálódik.

Közkedvelt úti cél, hiszen itt mindenki megtalálhatja a neki tetsző kikapcsolódási formát.

Mauritius hotelek

A Karib-térség, a Maldív-szigetek vagy éppen a Francia Polinézia szigeteivel ellentétben itt csupán 3 órás az időeltolódás hazánkhoz képest, így könnyű az átállás

A napfény szerelmesei meseszép, hófehér homokkal borított partjain napfürdőzhetnek, a víz szerelmesei az egyedülálló korallzátonyok között búvárkodhatnak, a sportkedvelők pedig a sziget belsejében kialakított golf pályákon lazíthatnak. A smaragdzöld sziget ezzel azonban korántsem merítette ki színes tárházát.

Mauritius - Látnivalók, felfedezése váró látványosságok

Black River Nemzeti Park

Mauritius növény és állatvilágát egzotikus és színpompás növények, ritka és csodálatos állatok jellemzik. Az édenkertnek is beillő sziget olyan különlegességekkel várja látogatóit, mint például a 60 különböző orchideafajta. Az 1000 őshonos mauritiusi növényből közel 300 ritkaság, ilyen például az indiai tölgy, az ébenerdők, az utazópálma, vagy a colophane fák.

Black river Mauritius

Tamarind-vízesés

A trópusi időjárásnak köszönhetően, Mauritius rendkívül gazdag vízrajzzal rendelkezik. A számos vízesés közül, a legmagasabb  Mauritiuson, a Tamarind-vízesés. A 7 lépcsőben, 295 méteren alázuhanó víztömeg, végül egy mély szurdokba folyik, ahol akár úszni is lehet. A második helyet a Mauritiusi vízesések versenyében a Chamarel-vízesés foglalja el, amely egyedülálló szépségével vívta ki ezt a pozíciót. A víz apró, vékony sugarakban zuhan alá 83 méter magasról, a buja, trópusi növények között.

Tamarind-vízesés Mauritius

7 színű föld

A Chamarel-vízesés közelében található a híres Seven Coloured Earth, vagyis a 7 színű föld. Az egyik elmélet szerint a metál-oxidok adják a különböző színeket, amelyekben mind a hét árnyalat különböző sűrűségű, a fokozatos erózió segítségével pedig úgy ülepednek le rétegenként, hogy azok még egy üvegcsőben, megrázva sem keverednek össze. Az érdekes talajképződmény teljesen természetes jelenség Mauritiuson, így ha figyelmesek vagyunk, akkor nemcsak ebben a térségben találkozhatunk vele, viszont itt a leglátványosabb.  Ezek a jellegzetes színek és hullámzó formák a szél és az eső pusztító munkájának ellenére is megmaradtak.

Colorad-Earth Mauritius

Port Louis

Elegáns, a ciklonoknak is ellenálló régi házakat, betonépületeket találunk Mauritius fővárosában, Port Louisban. A szigethez hasonlóan, a főváros is igen sokszínű. Az utak, illetve a középületek előtt számos híres történelmi alak szobra díszeleg, ilyen például Labourdonnais parancsnok-, vagy Viktória királynő emlékműve is. Ha a fővárosban járunk, mindenképpen látogassuk meg a galambszürke Government House-t, a Mauritius Intézetet és Múzeumot, a Természettörténeti Múzeumot, a Történelmi Múzeumot, vagy a Reference Könyvtárat is. Az ember érzékeit ostromolja a város sok látványossága mellett a különböző ételek illata is. A 180 éve működő fővárosi piac 1826-os fennállása óta, csak felújítás miatt zárt be egy rövid időre 2004-ben. A piacon különleges fűszerek, gyümölcsök és zöldségek, halak és kagylók között válogathatunk kedvünkre.

Port Louis Mauritius

Grand Baie tengerpart

Grad Baie egy nyüzsgő üdülőhely, ahol minden megtalálható, ami egy tökéletes nyaraláshoz szükséges. A fehér homok, a kristálytiszta és smaragdzöld víz, az egyedülálló és színes növények, valamint a tenger gazdag és különleges élővilága. A hatalmas hullámokat felfogja a korallzátony, így a fürdőzés maximálisan kellemes és élvezhető élményt nyújt. A szigetet körülvevő sekély, meleg vízben a korallok a lehető legszebb és legszínesebb formában pompáznak, amit a búvárkodás szerelmesei is élvezni fognak. A zátonyok védelmében pedig ehető kagylók, egyszerű szivacsok, anemónák és gorgóniák lebegnek az áramlatban, mindenféle formájú, színű és méretű hal társaságában. De nemcsak a vízfelszín alatt kapcsolódhatunk ki. A felszín felett számos lehetőséggel várják a vízisportok szerelmeseit is.

Grand Baie mauritius

Mauritius - Egy kis történelem

Az Indiai-óceán piciny szigetének történelméről egészen 975-ig nem beszélhetünk. Egészen eddig a mindössze 1865 négyzetkilométer nagyságú egzotikus szárazföld érintetlen maradt. Elsőként arab tengerészek kötöttek ki partjain, akik Ezüst-szigetnek nevezték el. Mauritius ezt követően közel 500 évig szendergett békésen.

Egy portugál tengerész újabb névadása után, (Hattyúk-szigete) Mauritius csupán néhány kalózhajó bázisaként szolgált sok-sok évig.

Az első számottevő történelmi esemény a hollandok nevéhez köthető. A szigetet gyarmatosítani kezdték annak érdekében, hogy az Európában oly drága ébenfát kiaknázhassák. A sziget addigi 25 fős népessége, közel 100-ra emelkedett. A hollandok mauritiusi tartózkodásának egyik legmaradandóbb jelképe, a szigeten azóta is nagy mennyiségben előforduló cukornád. A gyarmatosítás folyamán a hollandok több akadályba is ütköztek. Ilyen volt például a szigetet sújtó ciklonok, a szárazság, a különféle betegségek megjelenése, illetve a kalózok folytonos támadásai is, ezért egy utolsó sikertelen próbálkozás után, a hollandok 1710-ben végleg elhagyták a smaragdzöld szigetet.

Mindössze öt évvel később, Mauritius szigetére ismét új látogatók érkeztek. Elszánt és tettre kész kormányzójuk hamar meghódította a térséget, így a franciák utakat, ültetvényeket alakítottak ki, megerősítették a kikötővárost, sőt még egy kórházat is fölépítettek. Ezt követően, a francia védelmet élvező kalózok számos alkalommal kifosztották a kelet-indiai hajóúton haladó brit hajókat. Természetesen ez az eseménysorozat a britek részéről sem múlhatott el tettek nélkül, így 1802-ben a britek megtorlásként blokád alá vették az egész szigetet. Ugyanekkor a britek visszaadták a sziget régi holland nevét, így ettől az időszaktól a szigetet Mauritiusként ismerhetjük.

szöveg forrása:

http://www.utazaselott.hu/utazas-mauritius-latnivalo-eepw-2.html

Mauritius TUI utazás
Mauritius TUI utazás
Mauritius TUI utazás
Mauritius TUI utazás

Új RIU szállodák Mauritius-on (nyitás: 2024 nyara)

Hotel Riu Turquoise ****

Hotel Riu Turquoise

Hotel Riu Palace Mauritius ****

Hotel Riu Palace Mauritius

Kedvenc Szállodáink Mauritius-on

Constance Belle Mare Plage Mauritius *****

Constance Belle Mare Plage Mauritius

TUI SENSIMAR Lagoon Mauritius ****

TUI SENSIMAR Lagoon Mauritius

SALT of Palmar
*****

SALT of Palmar

LUX* Grand Gaube
*****

LUX* Grand Gaube

LUX* Belle Mare Hotel & Villas *****

LUX* Belle Mare Hotel & Villas

LUX* Le Morne
*****

LUX* Le Morne

Utazzon Ön is a Mauritius-ra

A napfény szerelmesei meseszép, hófehér homokkal borított partjain napfürdőzhetnek