A TUI Magyarország ajánlata

Ciprus Budapestről

tui-live happy logo

Ciprus Budapestről, a TUI kínálatában!

Budapest – Larnaca 2024.06.20 – 2024.09.29. (utolsó visszaút)

járatnapok: csütörtök és vasárnap

A csütörtöki tervezett menetrend:
BUD – LCA 06:50-10:45 W6 2451
LCA – BUD 11:20-13:30 W6 2452

A vasárnapi tervezett menetrend:
BUD – LCA 06:05-10:00 W6 2451
LCA – BUD 10:35-12:45 W6 2452

Ciprus, a Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete, mesés tájakat, gazdag történelmi örökséget és csodálatos strandokat kínál az utazóknak.

A sziget évezredek óta vonzza magához az embereket, és számos kultúra és civilizáció hagyta nyomát itt.

Miért érdemes Ciprust választani nyaralási helyszínként?

Ciprus a tökéletes választás azok számára, akik szeretnék felfedezni a mediterrán életmód minden szépségét és varázsát.

A sziget lenyűgöző tájai, gazdag történelmi öröksége és ízletes konyhája garantálja, hogy mindenki megtalálja a számításait itt.

Legyen szó történelmi látnivalókról, gyönyörű strandokról vagy ízletes helyi ételekről és italokról, Ciprus minden igényt kielégít egy felejthetetlen nyaraláshoz.

Ciprus Budapestről

Történelmi vonatkozások

Ciprus gazdag történelmi örökséggel rendelkezik, melyet a különböző uralmak és civilizációk hagytak hátra. Az ókori görögök, a rómaiak, a bizánciak, a velenceiek és az ottománok mind hozzájárultak a sziget gazdag kulturális hagyományaihoz.

A történelem során Ciprus számos fontos eseménynek és személynek adott otthont, és ma is felfedezhetők az ősi romok és emlékek.

Történelmi helyszínek és műemlékek:

Ciprus TUI utazási információk

Kourion ókori város:

Kourion az egyik legfontosabb ókori város Cipruson, mely a Lárnakai-öböl partján fekszik. Ez a régészeti lelőhely lenyűgöző római romokat és egy görög-római amfiteátrumot tartalmaz, mely gyönyörű kilátást nyújt a tengerre.

Ciprus TUI utazási információk

Lárnakai Városfalak

Lárnaka városának középkori védőfalai a 12. századból származnak, és ma is lenyűgöző látványt nyújtanak. Ezek a falak emlékeztetnek a város történelmi fontosságára és a középkori védelem fontosságára.

Turisztikai attrakciók

Ciprus lenyűgöző strandjai és varázslatos tájai minden utazót elbűvölnek. A sziget legnépszerűbb strandjai közé tartozik az Ayia Napa, a Protaras és a Coral Bay, melyek kristálytiszta vízzel és finom homokkal várják a látogatókat.

Emellett Ciprus számos történelmi várossal büszkélkedhet, mint például a Lárnaka, a Limassol és a Paphos, melyek tele vannak látnivalókkal és kulturális élményekkel.

Ciprus TUI utazási információk

Kulturális értékek

Ciprus gazdag kulturális örökséggel rendelkezik, melyet az ókori romok, a középkori városok és a festői kikötők tesznek még különlegesebbé. A sziget számos műemléke és régészeti lelőhelye közé tartozik a Paphos ókori romvárosa, a Kolossi Vár és a Limassoli Városfalak.

Ciprus TUI utazási információk

Tipikus ciprusi ételek és italok

A ciprusi konyha ízletes és sokszínű, melyben a friss helyi alapanyagok és a mediterrán fűszerek játszanak főszerepet. A tipikus ciprusi ételek közé tartozik a souvlaki (húsos nyárs), a halloumi sajt, a moussaka és a tzatziki. Az italok terén a helyi borok, például a Commandaria és a zivania, valamint a tradicionális ciprusi kávé különlegesek.

Legfontosabb városok

Lárnaka:

Lárnaka Ciprus egyik legfontosabb városa, mely a sziget keleti partján található. Ez a város gazdag történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkezik, valamint lenyűgöző strandokkal és kikötővel büszkélkedhet.

Limassol Ciprus

Limassol:

Limassol Ciprus második legnagyobb városa, mely a déli parton fekszik. Ez a város a híres Limassoli Vár és a modern kikötő otthona, valamint lenyűgöző strandokkal és kulturális látnivalókkal rendelkezik.

Legjobb strandok

Nissi Beach, Ayia Napa:

Nissi Beach Ayia Napa egyik legnépszerűbb strandja, mely kristálytiszta vízzel és finom homokkal várja a látogatókat. Ez a strand ideális hely a napozásra és a vízi sportok kedvelőinek.

Strandok - Ciprus

Fig Tree Bay, Protaras:

Fig Tree Bay Protaras egyik legikonikusabb strandja, mely gyönyörű homokos parttal és kék vizű öböllel büszkélkedhet. Ez a strand tökéletes hely a családi pihenésre és a vízi sportok gyakorlására.

Híres ciprusi személyek

Archimedes

Archimedes az ókori Görögország egyik legnagyobb matematikusa és feltalálója volt, aki számos fontos felfedezést tett az időszámításunk előtt a matematika és a fizika terén. 
Archimedes Cipruson is élhetett és dolgozhatott.

Leonard Cohen

Leonard Cohen, a világhírű kanadai zenész és költő, számos alkalommal látogatott Ciprusra, és egy időben itt is élt. 
Cohen rajongott a sziget szépségéért és nyugalmáért, és gyakran említette inspirációjának forrásaként.

Miért nevezik sokan Ciprust a szerelem szigetének?

Aphrodité szigete: A görög mitológia szerint Ciprus Aphrodité, a szerelem és szépség istennőjének szentelt szigete.
Egyik legenda szerint Aphrodité itt született a tenger habjaiból, és szigetéhez számos szerelmi történet és mese kapcsolódik.

Hochzeitweg, a szerelmesek útja: Cipruson található a Hochzeitweg, vagyis a szerelmesek útja nevű sétaút, mely az Aphrodité szülőhelyétől indul és a sziget gyönyörű tájain vezet keresztül. Ez a romantikus útvonal tökéletes hely a párok számára, hogy élvezzék egymás társaságát és a sziget szépségeit.

Romantikus környezet

Ciprus lenyűgöző tájai, gyönyörű strandjai és festői tájai ideálisak romantikus nyaralásokhoz és esküvőkhöz.

A sziget számos romantikus szálláshelyet kínál, például luxus üdülőfalvakat és eldugott kis panziókat, melyek tökéletesek a párok számára, hogy együtt töltött időt élvezzenek.

ROmatikus környezet - Ciprus

Hagyományok és legendák

Ciprus hagyományai és legendái erősen kapcsolódnak a szerelemhez és a házassághoz.

 A helyi kultúrában számos szokás és ünnep van, melyek a szerelmet és a szeretetet ünneplik, és számos helyi legenda és mese mesél a szerelemről és a romantikáról.

Ezek az okok teszik Ciprust az egyik legnépszerűbb célponttá a szerelmes párok számára, és ezért nevezik sokan a szerelem szigetének.

Kedvenc szállodáink Ciprus szigetén

TUI - Kréta

TUI BLUE Atlantica Sungarden Park****

TUI KIDS CLUB AQUILA Rithymna *****

TUI BLUE Atlantica Aeneas Resort *****

TUI - Kréta

TUI BLUE Atlantica Sea Breeze ****

TUI KIDS CLUB AQUILA Rithymna *****

TUI KIDS CLUB Atlantica Sungarden Beach ****

TUI - Kréta

TUI BLUE Atlantica Mare Village Paphos *****

TUI KIDS CLUB AQUILA Rithymna *****

TUI BLUE Pioneer Beach Hotel ****

Kedvcsináló videó Ciprusról:

Összes ciprusi ajánlatunk budapesti indulással