Fenntartható hotelek TUI

Fenntartható szállodák

“This is not a campaign, this is an always-on movement”

Azaz, ez nem egy kampány, hanem egy folyamat.

Fenntartható hotelek TUI

Utazás a helyes irányba

Minden nyaralás – akár tengerparti pihenésről, körutazásról, rövid kikapcsolódásról vagy városlátogatásról legyen szó – nem csak szép emlékeket hagy maga után, hanem ökológiai lábnyomot is.

A TUI-nál tisztában vagyunk ezzel, és elkötelezetten dolgozunk azon, hogy a környezetre gyakorolt hatásunkat minimalizáljuk, miközben folyamatosan környezetvédelmi elvárásoknak igyekszünk megfelelni.

 

Green & Fair tanúsítvánnyal rendelkező szállodák egy fenntarthatóbb nyaralásért!

Fontos Önnek a fenntarthatóság, amikor hotelt választ?

A “Green & Fair” minősítéssel rendelkező szállodáink fenntartható működési elvek, erőforrások takarékos felhasználása, valamint helyi és regionális beszállítók igénybevétele révén érdemelhetik ki ezt a tanúsítványt.

Amikor a megfelelő szállodát keresi, egyszerűen keressen rá a jól ismert zöld leveles logóra!

Körülbelül 600 000 egyszer használatos műanyag termékkel kevesebb került felhasználásra, miután TUI szállodák részt vettek Mallorca és Ibiza fenntarthatósági pilotprojektjében.

Fenntartható hotelek TUI

PEOPLE (EMBER)

Középpontban az ember

A turizmus számos világrészben a fejlődés és a jólét egyik fő hajtóereje.
Munkahelyeket hoz létre, oktatási lehetőségeket kínál, és javít a szociális és környezeti normákon. Célunk, hogy a helyi lakosság és közösségek is részesüljenek a turizmus és a helyi ellátási láncok által nyújtott előnyökből.
Munkatársaink olyan változást elősegítő szereplőkké válnak, akiknek megadjuk az ahhoz szükséges tudást és képességeket, hogy átalakítsák a turizmust mint iparágat.

 

Fenntartható hotelek TUI

PLANET (BOLYGÓ)

Bolygónk védelmében

Elkötelezett vagyunk amellett, hogy minimalizáljuk az utazások ökológiai lábnyomát és ezen keresztül javítsuk az iparág környezeti normáit.

E célból 2030-ra konkrét kibocsátáscsökkentési célokat határoztunk meg, melyeket az Független Tudományos Alapokon Nyugvó Célok Kezdeményezése is jóváhagyott. Ez vonatkozik légitársaságainkra, hajótársaságainkra és szállodáinkra egyaránt. 2050-re pedig az a célunk, hogy teljes üzleti tevékenységünk és beszállítói láncunk során elérjük a nullszén-dioxid-kibocsátást. A bolygónk védelmében újragondoljuk a természeti erőforrásokkal való bánásmódunkat és a körkörös gazdaság elvei szerint haladunk tovább.

Fenntartható hotelek TUI

PROGRESS (FEJLŐDÉS)

Fejlődés és átalakulás felgyorsítása

Felhasználjuk piaci előnyeinket és befolyásunkat annak érdekében, hogy az általunk kínált utazások ne csak felejthetetlenek legyenek, hanem egyben pozitív társadalmi és ökológiai hatással is bírjanak. Nem elégek számunkra a jelenlegi eredményeink, hiszen tudjuk, hogy még többre vagyunk képesek. Az innováció és a folyamatos fejlesztés révén szeretnénk a fenntarthatóság terén is vezető szerepet vállalni és a turizmus iparágában pedig mércét állítani. Ezen elkötelezettségünkkel nem csupán az elkövetkezendő üzleti sikereket célozzuk meg, hanem azt is, hogy aktívan hozzájáruljunk a bolygónk védelméhez, valamint társadalom fejlődéséhez.

Fenntartható hotelek TUI

A TUI szállodái is részt vettek a kezdeményezésben.

A Fenntarthatósági kezdeményezés, a Futouris e.V. és tagjai, köztük a TUI, mallorcai és ibizai partnerszállodákban számos intézkedést hajtottak végre a műanyaghulladék csökkentése érdekében.

A cél nem csupán a turizmus által generált műanyag hulladék mérséklése volt, hanem az újrahasznosítás mértékének növelése is.
A kijelölt célok megvalósításához a szállodai működés során különböző lépéseket terveztek meg és próbáltak ki a gyakorlatban.
A Covid-19 pandémia és az ebből kifolyólag bevezetett utazási korlátozások, valamint szállodai zárlatok miatt az intézkedések végrehajtását csak 2021 őszén tudták elkezdeni.
Az egyszer használatos műanyagok megszüntetése a TUI szállodalánc számára kiemelt szerepet tölt be fenntarthatósági céljaink között.

Fenntarthatóság TUI utazási információk

TUI MAGIC LIFE Cala Pada

Az öt víztöltő állomás telepítése a szálloda területére lehetővé teszi a vendégek számára, hogy ingyenesen töltsék fel újrahasznosítható kulacsukat. Emellett a szálloda újrafelhasználható palackokat is kínál eladásra. Ezen intézkedéseknek köszönhetően mintegy 200 000 nagy és kis műanyag palack használata vált feleslegessé, ami körülbelül 5,4 tonna műanyagnak felel meg.

Fenntarthatóság TUI utazási információk

ROBINSON Cala Serena

A szállodai területen hat ivóvízadagolót helyeztek el, ahol a vendégek ingyenesen tölthetik fel újrahasznosítható alumínium kulacsukat.

Továbbá az egyszer használatos műanyag termékek alternatívájaként többféle terméket is kipróbáltak: alumíniummentes és komposztálható kávékapszulákat, testápoláshoz való újratölthető adagolóflakonokat, mosható szemeteszsákokat, valamint oxigénnel kezelt víz alapú tisztító- és üvegtisztító szereket.

 

<br />
Green fair tanúsítvánnyal rendelkező szállodák

Fenntartható szállodák a TUI kínálatában:

Görögország
ROBINSON DAIDALOS

Kos, ROBINSON DAIDALOS ****

TUI MAGIC LIFE Marmari Palace

Kos, TUI MAGIC LIFE Marmari Palace ****

TUI MAGIC LIFE Plimmiri

Rodosz, TUI MAGIC LIFE Plimmiri ****

Kréta, TUI MAGIC LIFE Candia Maris

Kréta, TUI MAGIC LIFE Candia Maris ****

Kréta, Grecotel Creta Palace

Kréta, Grecotel Creta Palace *****

KRÉTA, Grecotel LUX ME White Palace*****

KRÉTA, Grecotel LUX ME White Palace*****

Kanári-szigetek
Gran Canaria, Riu Gran Canaria

Gran Canaria, Riu Gran Canaria ****

Tenerife, Riu Palace Tenerife

Tenerife, Riu Palace Tenerife *****

Fuerteventura, TUI MAGIC LIFE Fuerteventura

Fuerteventura, TUI MAGIC LIFE Fuerteventura ****

Törökország
TUI MAGIC LIFE Masmavi

TUI MAGIC LIFE Masmavi ****

ROBINSON NOBILIS

ROBINSON NOBILIS ****

TUI BLUE Xanthe*****

TUI BLUE Xanthe*****

Maldív-szigetek
riu Atoll

Hotel RIU Atoll ****

ROBINSON NOONU

ROBINSON NOONU *****

TUI BLUE Olhuveli Romance*****

TUI BLUE Olhuveli Romance*****

Mexikó
Riu Palace Mexiko

Riu Palace Mexico ****

Riu Yucatan

Riu Yucatan ****

Riu Palace Riviera Maya*****

Riu Palace Riviera Maya*****

Green fair tanúsítvánnyal rendelkező szállodák
Green fair tanúsítvánnyal rendelkező szállodák

A turizmus világszerte az egyik vezető iparág, és jelentős szerepet játszik a fejlődésben és a gazdasági növekedésben. Jelenlétünkkel és tapasztalatainkkal az üdülőhelyeken a fenntartható turizmus elősegítésére törekszünk. Partnereinkkel együttműködve arra összpontosítunk, hogy a turizmus helyi közösségekre gyakorolt pozitív hatásait erősítsük, miközben csökkentjük ökológiai lábnyomunkat és olyan élményeket nyújtsunk, amelyek hitelesek és fenntarthatóak.